Knytinger å starte med

Ulike metoder for å knyte bæresjalet:

Når du bærer baby på magen – er det vanlig å starte med omsluttet kryss, eller front wrap cross carry(FWCC).

Det finnes veldig mange fine bæresjal på markedet som er egnet for (FWCC) f.eks Fornessi fra ComfyBaby.no.

Dette er en perfekt knyte for bæresjal å starte med fordi den gir stabil bæring for barnet. I tillegg er denne en av de mest ergonimiske bærestillinger for barnet.

For barn over 6 måneder:

Er barnet over 6 måneder kan man prøve seg på ryggbæring. Ønsker du å starte med ryggbæring kan vi i redaksjonen anbefale ryggsekk (ruck) eller high secure back carry (HSBC).

Instruksjonsvideo for nyfødt i bæresjal

Denne bæresjal videoen viser en fin måte å utføre en FWCC knute for bæresjal.

Hvilket materiale skal jeg velge?

Bæring av baby i bæresjal - fornessi

Bæring av baby i bæresjal – fornessi

Modal

Lett og pustende stoff. Er det bruk Lenzig metoden for å fremstille Modal er dette en miljævennlig metode for å produsere tekstil. Modal er ett veldig mykt stoff og er også slitesterkt. Bæresjal i Modal vaskes etter anvisning fra produsent. Sjekk ut f.eks Fornessi bæresjal som bruker Lenzig sin organiske metoder for å fremstille tekstil.

Bomull

Bomull er veldig utbrett og er ofte rimelige bæresjal. Noen produsenter av bæresjal benytte bomull – men samtidig skrur opp prisen veldig. Bomull tåler slitasje bra og tåler vask veldig bra. Sjekk ut f.eks Baereglede sine bæresjal – de har mange varianter i bomull.

Bambus

Bambus minner mye om Modal – det er ett veldig mykt stoff som produseres på samme måte som Modal. Ofte benyttes mye kjemekalier for å utvinne Babmus – se etter bæresjal som benytter organisk og økologiske metoder.

Hva er det beste sjalet?

Hvilket bæresjal er best for deg? Det er ett spørsmål som er vanskelig å svare på.

Redaksjonen vår kan anbefale nybegynnere å starte med ett elastisk bæresjal – gjerne ett som varer lenge.

Fornessi bæresjal er blitt veldig populære og ComfyBaby.no – reklamerer med at dette er det elastiske bæresjalet som varer lengst. Fornessi kan være ett godt valg om man skal kjøpe bæresjal til baby under 6 måneder.

Er barnet godt over 6 måneder kan man begynne å vurdere ett vevet bæresjal. Bæreglede(bereglede.no) har mange fine vevde sjal fra ulike merker(og farger).

Hvor lenge kan jeg bruke det?

Elastiske Bæresjal

De fleste elastiske bæresjal begynner å sige litt etter babyen nærmer seg 4-5 måneder eller 5-7kg. Fornessi sitt bæresjal vil ikke sige slik som andre elastiske bæresjal. Fornessi sitt bæresjal går opp til 10 kg.

Elastiske bæresjal er ofte mykere, lettere og enklere å knyte – derfor anbefaler vi alle å begynne med ett elastisk bæresjal for barn under 6 måneder.

Vevde Sjal

Vevde sjal har oftere en høyere vektgrense (ofte til 20-25 kilo) enn elastiske bæresjal. Vevde bæresjal er tyngre og laget av kraftigere materiale. Dette kan være en utfordring på sommeren og når man er inne(blir fort svett).

Vevde bæresjal har ofte flere muligheter for ulike knyter. Det er ofte vanlig å gå over til vevde sjal når man skal bære på ryggen – high secure back carry (HSBC) eller ryggsekk (ruck)