Dersom du ikke har mulighet å amme eller har problemer med melkeproduksjon – er det behov for morsmelkerstatning. Det er kun morsmelkserstatning og morsmelk som gjelder. Det finnes tragiske tilfeller der små barn har blitt underenært pga mor og far har unngått å bruke morsmelkerstatning fordi man ønsker å unngå morsmelkerstatning av ulike grunner.

Når kan man begynne med morsmelkerstatning?

MME eller morsmelkerstatning kan brukes allerede fra fødsel – det er viktig å velge riktig morsmelkerstatning. Det står på pakken om den gjelder fra nyfødt – eller eldre barn. Les instruksjoner nøye!

Unngå bruk av annen melk!

Barnet skal kun ha morsmelk eller morsmelkerstatning det første leveåret – når barnet er over 1 år kan man begynne å introdusere kumelk. Man skal unngå å benytte annen melk selv når barnet begynner med fast føde.

Når kan man begynne å introdusere fast føde til barnet?

Morsmelkerstatning eller MME er det eneste alternativet til morsmelk de første 4 måneder. Fast føde skal ikke gies til barn under 4 måneder. Les mer på ammehjelpen om fast føde. Det er babygrøt som gjelder når man skal introdusere fast føde – denne kan gjerne blandes ut med morsmelkerstatning eller morsmelk.

Hvordan varme morsmelkerstatning eller morsmelk?

Ønsker du å varme morsmelkerstatning eller MME? Dette kan gjøres enkelt med smarte produkter. Det går an å varme i flaskevarmer eller f.eks ved bruk av milkymeter.

Bruk milkymeter for rask oppvarming av MME eller morsmelk.

Milkymeter er en smart måler for oppvarming av morsmelk og morsmelkerstatning i mikroen. Det tar bare ett par sekunder å varme morsmelk eller MME i micro – og milkymeter indikerer riktig temperatur med ett grønnt lys.