Bæreutstyr for baby og barn!

Det finnes en jungel av bæretutstyr tilgjengelig for babyer og barn. Vi går igjennom de ulike metodene her!

Les vår nybegynner guide til bæresjal

For en nybegynner kan bæresjal virke overkomplisert – men bæresjal kan være veldig lett å knyte! Det finnes veldig mange bæresjal på ulike nettsteder – men det viktigste er å tenke utforming og kvalitet på stoffet.

Det er mange spørsmål som kan dukke opp når du skal kjøpe bæresjal –

Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvilke stoffkvalitet og materiale skal jeg velge?

Hvordan skal man knyte? Og hvordan er slitestyrken?

Se vår instruksjonsvideo – hvordan knyte bæresjal?

Les vår nybegynner guide her!

Er bæresjal det riktige for meg?

Bæring av baby i bæresjal

 Se så barnet koser seg i bæresjalet! Herlig følelse å bære den lille.

Det finnes veldige mange alternativer når det kommer til elastiske bæresjal derfor har vi samlet en oversikt som gir riktig informasjon til en bæresjal nybegynner.

Hvilken størrelse på bæresjal skal jeg velge?

Det er vanlig å begynne med et sjal som skal passe for nyfødte. Ofte vil bæresjalet være spesifisert til en vektklasse f.eks nyfødt til 10kg. Det er viktig å følge anvisninger til produsent slik at barnet sitter trygt i bæresjalet.

Obs: Elastiske bæresjal er ofte one-size fits all! Det er som oftest kun vevde sjal som har størrelse. Elastiske bæresjal er ofte omtalt som nybegynner sjal – men dette er helt feil! Elastiske bæresjal av god kvalitet som f.eks fornessi, er en favoritt blant bæremammaer! Fornessi er også newborn-ready eller klar fra barnet er nyfødt!

Det gjelder å velge ett elastisk bæresjal av god kvalitet.

Det finnes mange forskjellige stoff å velge i, men hvilket skal du starte med? Vi anbefaler å starte med 100% Modal som er ett slitesterkt stoff som ikke vil miste bærestyrke når det vaskes. Husk på at stoffkvaliteten kan variere veldig mellom produsenter. Du kan også begynne med f.eks bomull som er også ett materiale som tåler en del slitasje. Hvis du skal velge bomull for ditt bæresjal – bør det være organisk bomull – dette for å slippe å være bekymret for å sprøytemidler og kjemekalier. Modal har en mye bedre miljøprofil enn både bambus og bomull.

Fornessi er en favoritt til redaksjonen vår – fordi det er laget i 100% Modal etter Lenzig metoden.

100% Modal er ett stoff som gir meget god støtte for barn og den som bærer. Bambus og Modal har mye de samme egenskaper – men de fleste bæresjal i bambus har ofte en blanding mellom bambus og bomull. Bomullen er blandet med bambus fordi dette gir det mer stabilitet. Modal bæresjal trenger ikke denne blandingen. Modal sin pusteevne er omtrent 4x bedre enn bomull – og har en veldig god på å holde farge(slipper utvasket farge). Modal gir bæresjal som er lette – uten faren for å miste stabilitet og styrke.

Andre materialer som er vanlig er f.eks lin og hemp- som er stødige sjal men er ett stivere stoff. Silke er ett sterkt materiale som kan virke svalt på varme dager.

Ull og kasjimer er materialer som kan hjelpe barnet å regulere temperaturen når de blir bært i sjalet. Det vil også føles mykt og godt for barn og foreldre.

Sjekk ut vår artikkel om bæreglede og bæresjal!

Følg linken og les mer om bæresjal på våre sider!

Instruksjonsvideo for knyting av elastisk bæresjal

Lurer du på hvordan du skal knyte bæresjal?

Instruksjonsvideo av hvordan man skal knyte elastisk bæresjal – denne videoen er hentet fra ComfyBaby.no

Fornessi har laget en veldig fin instruksjonvideo om hvordan man skal knyte ett elastisk bæresjal. På video vises bæresjalet fra Fornessi med fargen ‘Duck Egg Blue‘.

Er bæresele det riktige for meg?

Det finnes veldige mange gode grunner til å velge bæresele- den eneste grunnen til å ikke velge bæresele er at man bør vurdere bæresjal først! Husk på hver gang man bruker bæresjal så har det optimal passform og er automatisk innstilt for din baby!

Bæresele gir god støtte til hodet til babyen.

Bæresele er helt genialt og passer godt når barnet har vokst ut fra bæresjalet! Bæresele kan ofte brukes som en overgang til bæremeis når barnet blir litt større. Fordelen bæresele har ovenfor bæremeis er at barnet ofte får god støtte til blant annet hodet.

Froskestillingen gir riktig ergonomisk bærestilling.

Hvis barnet er på vei over til bæresele fra bæresjal kan man fremdeles oppnå optimal ergonomisk sittestilling for barnet- den såkalte “froskestillingen”. Babyen bør sitte innovervendt helt til nysjerrigheten sier noe annet- ha barnet mot deg i bæresele eller bæresjalet til spedbarnet protesterer!

Nye bæreseler i Norge 2019 tilgjengelig på nett.

Bebefit bæresele er nylansert i 2019 av ComfyBaby. Denne ser helt smashing ut!

Bæresele for baby

Bæresele for baby

Er bæremeis det riktige for meg?

Bæresele skal helst brukes når barnet er for stor til bæreselen eller bæresjal. Det er veldig få bæremeiser som passer til større spedbarn- de vil ofte slenge litt når de sitter oppi bæremeisen og man får dårlig samvittighet om de sovner! Da slenger hodet frem og tilbake! Ikke dra på lang tur med spedbarn i bæremeis da turen fort blir veldig lang.

Hvordan velge riktig bæremeis?

En god bæremeis som passer kroppen din er avgjørende for en god tur! I tillegg er det viktig at den også passer ektemannen eller fruen. Begge bør prøve bæremeisen før kjøp slik at man kjøper en bæremeis som er ett godt kompromiss.